Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

Patiënten

De trombosedienst verleent diensten ten behoeve van een optimale behandeling met bloed-stollingremmende middelen. De patiënten zijn woonachtig of verblijven in het werkgebied van de trombosedienst 's-Hertogenbosch en omstreken. Verwijzing naar de trombosedienst gebeurt door de behandelend arts.

De medewerker van de trombosedienst verzamelt en registreert bij inschrijving de noodzakelijke algemene en medisch relevante gegevens. Bij de eerste controle wordt de patiënt door de medewerker van de trombosedienst op een doeltreffende manier geïnformeerd over de antistollingsbehandeling en er wordt schriftelijk voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld.

Ook tijdens de antistollingsbehandeling wordt regelmatig voorlichting gegeven over alle aspecten van de behandeling. De medewerker verzorgt de bloedafname (zie prikposten) voor de controle van de INR. De INR-bepaling wordt verricht op het laboratorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Doseeradvies

De INR wordt samen met de relevante gegevens aan de doserend arts of de doseeradviseur gerapporteerd. Aan de hand van de INR en de medische gegevens wordt door de doseerarts of de doseeradviseur van de trombosedienst een doseeradvies gegeven. De doseerkaart met het doseeradvies en de hercontroledatum wordt nog dezelfde dag per post verstuurd.


Uitleg over uw doseerbrief

Wat betekent dit? Wat zijn dat voor getallen? Wat zijn mijn gegevens? Ga met de muis over een gedeelte en er verschijnt een verklaring. Ga naar uitleg doseerbrief.

Vragen?

Kijkt u dan eens bij veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Aandoeningen